Норвежката агенция за защита на данните заяви, че ще забрани на

...
Норвежката агенция за защита на данните заяви, че ще забрани на
Коментари Харесай

Норвегия заплашва Meta с глоба от 100 000 долара дневно

Норвежката организация за отбрана на данните заяви, че ще забрани на притежателя на Facebook и Instagram Meta да употребяват персоналната информация на потребителите за целева реклама, като заплаши с санкция от 100 000 $ на ден, в случай че това продължи, съобщи Агенция Франс Прес.

Бизнес практиките на огромните американски софтуерни компании са подложени на непоколебим надзор в Европа заради опасения за неприкосновеността на персоналния живот, като през последните години бяха наложени големи санкции.

Норвежкият контролен орган Datatilsynet съобщи, че Meta използва информация като местоположението на потребителите, съдържанието, което харесват, и техните изявления за маркетингови цели.

" Норвежкият орган за отбрана на данните смята, че практиката на Meta е противозаконна и заради това постанова краткотрайна възбрана на поведенческата реклама във Фейсбук и Instagram ", се споделя в изказването.

Забраната ще стартира да работи на 4 август и ще продължи три месеца, с цел да даде на Meta време да предприеме коригиращи ограничения. Компанията ще бъде глобявана с по един милион крони (100 000 долара) дневно, в случай че не се съобрази с условията.

Говорителят на Meta Матю Полард е представен да споделя от норвежкия публичен радиоканал NRK, че компанията ще преразгледа настояванията и че известието няма да има неотложен резултат върху активността ѝ.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР